FAQ   •  Szukaj   •  Grupy   •  Statystyki   •  Rejestracja   •  Zaloguj   •  Twój Profil   •  Album

zapamietaj mnie

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysły dwa. Plac zabaw. Fotoradar.
Autor Wiadomość
tomislaw  Płeć  

Wysłany: 2007-06-01, 19:16   

a jest i to bardzo ładny i duży plac zabaw (a nawet 2) i park Maćka i Doroty; idąc Borkowską od Zawiłej skręca się w lewo i już.

xj  Płeć  

Wysłany: 2007-06-11, 01:42   

Ankieta jest gotowa i przesłana do Kamila.
Ja stawiam jeszcze jedno pytanie: co może zaoferować Polana Żywiecka starszym dzieciakom?

Odnośnie fotoradaru:
http://www.wspolnota.org.pl/?8+42+5815+1

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-06-15, 10:14   

xj napisał/a:
Ankieta jest gotowa i przesłana do Kamila.

Przepraszam że tyle trwało ale musiałem znaleźć odpowiednie "medium" dla tej ankiety.

Zapraszam do ankiety przygotowanej przez xj

Zaproszone osoby: 1   

aylaa  Płeć  

Wysłany: 2007-07-11, 08:59   

Cześć, ponieważ sama mieszkam na polanie żywieckiej postanowiłam poczytać co w trawie piszczy i natrafilam na wasze forum.
Temat ulicy żywieckiej jest jak najbardzie na miejscu. Ilość aut jaka zaczęła tedy jeździć i szybkosc z jaka sie poruszaja sprawila ze odechciewa mi sie otwierac okna w mieszkaniu (wychodza na zywiecka). Wydaje mi sie ze pomysl z radarem nie koniecznie jest trafiony... po co ludzi karac jak mozna zapobiegac - przeciez mozna położyc progi zwalaniajace na ulicy, albo zrobic mijanki (takie jak na strym bieżanowie) przy czyms takim nie ma szans na rozwiniecie duzych predkosci. Co istotne jeszcze to brak kanalizacji burzowej. Probowaliscie kiedys przejsc po ulewnym deszczu wzdluz ulicy ??? Jakis koszmar, a kierowcy zdaja sobie nic nie robic z wielkich kaluż i ludzi idacych chodnikiem (kiedys musialam sie wracac do domu przebrac w suche rzeczy bo taki jeden w szpanerskiej bryce uznal ze niezla zabawa bedzie jak zrobi ze mnie miss mokrego podkoszulka - mialam ochote rzucic w niego kamieniem i pewnie bym tak zrobila gdyby jakis mi sie trafil :mad: )

A i jeszcze kwestia placu... musze przyznac ze wasz deweloper nie pomyslal o tym i wielka szkoda. Pamietam jak zaczynaly sie budowac wasze bloki i sama sie zastanawialam jak sie to wszystko ma zmiescic na tak malej dzialce. Pamietam pieknego deba ktrory rosł na srodku dzialki - szkoda ze nie zdecydowali się go zostawić. Z zbiorkami pieniędzy wśród ludzi jest zawsze problem nasz deweloper zostawił nasze osiedle bez dróg wewnętrznych - kpina - błoto sięgało po łydki. Postanowiliśmy się zkrzyknąć i sami sobie wybrukować drogi... rzecz w sumie konieczna jak by na to nie spojrzeć, ale zdarzyli się tacy, którzy uznali że nie mają samochodu więc im drogi nie są konieczne (wyobrażacie sobie - czysty egoizm) a teraz woża swoje tyłeczki po drogach wybudowanych za nasze pieniądze. Nawet nie wiecie jak trudno jest przekonać ludzi do wyłożenia nawet 100zł. Chcieliśmy zamknąć nasze osiedle (zgodnie z tym co było w planach , a deweloper nie skończył) zero odzewu, nawet to że zdażały się włamania do samochodów, mieszkań a nawet kradzieże - ludzi to nie przekonało - walczyliśmy przez pół roku przekonując o słuszności ( powstała nawet strona internetowa) nie pomogło...

Sorry za tak długi elaborat - tak mnie jakoś zebrało.
Aj żyj w takich czasach gdzie każdy sobie rzepkę skrobie i nawet nie słyszał o czynie społecznym. Przerażające....

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-07-11, 09:33   

aylaa, po pierwsze witam serdecznie na forum zywiecka.org :smile:

aylaa napisał/a:
przeciez mozna położyc progi zwalaniajace na ulicy, albo zrobic mijanki (takie jak na strym bieżanowie) przy czyms takim nie ma szans na rozwiniecie duzych predkosci.
ostatnio dowiedziałem się że na drodze po której poruszają się autobusy, nie można montować progów zwalniających :evil:

aylaa napisał/a:
Co istotne jeszcze to brak kanalizacji burzowej
A to już święta racja. Sporo na ten temat mógłby powiedzieć mój sąsiad. Ma po burzy potężną kałużę, zaraz przy ogrodzeniu z żywiecką. Woda którą rozbryzgują auta trafia prosto do jego ogródka, przy okazji niszcząc płot.

aylaa napisał/a:
Chcieliśmy zamknąć nasze osiedle
Jakie to osiedle jeżeli wolno spytać ?

aylaa napisał/a:
Sorry za tak długi elaborat - tak mnie jakoś zebrało.
Nie ma za co, każda opinia jest istotna. Zapraszamy częściej :cool:

aylaa  Płeć  

Wysłany: 2007-07-11, 18:36   

Osiedle po sąsiedzku :mrgreen:

A skoro nie progi to mijanki. Na osiedlu za fortem zrobili progi zwalniajace po trasie autobusu.
Wiec to moze tylko wykrecanie się urzednika :roll:

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-07-12, 09:48   

aylaa napisał/a:
A skoro nie progi to mijanki. Na osiedlu za fortem zrobili progi zwalniajace po trasie autobusu.
Wiec to moze tylko wykrecanie się urzednika
wydaje mi się że ten próg o którym piszesz to efekt załatwienia z jakimś urzędnikiem. Ja rozmawiałem z tą osobą prywatnie i nie miała interesu w tym żeby mnie spławić :mrgreen:
aylaa napisał/a:
Osiedle po sąsiedzku
, hmm przecież wszystkie osiedla w pobliżu są ogrodzone - chyba. To w kierunku ul. Zawiłej ?

aylaa  Płeć  

Wysłany: 2007-07-12, 10:16   

No tak ogrodzone ale nie zamknięte, bramy są zamontowane ale nie działają.
:twisted:

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-07-12, 12:22   

a co stoi na przeszkodzie żeby były zamykane jak nasza (prawie zamykana) ?

colin  Płeć  

Wysłany: 2007-07-12, 19:22   hej

w koncu wróciłem do żywch i aktywnych na forum :) mam pytanko, czy wiecie cos o tej bramie - szlag mnie trafia jak ona od tygodnia chyba jest nieczynna...
 _ _ 

Colin
Wisła Mistrzem !!!

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje