Od niedzieli wieczorem nie działa. Zabawne ale ktoś ją chyba "zabił" pilotem :D
Jakiś człowiek stał i klikał aż przestała działać, choć to może przypadek.
no to generalnie wypas. pewnie musimy zrobic racjonowanie klikniec dla kazdego zeby miec dzialajaca brame :mrgreen: ciekaw jestem co nam jeszcze wyjdzie w praniu na naszym osiedlu...
Na przeszkodzie do uruchomienia bramy stoją ludzie z osiedla. Chcieliśmy zrobic zbiórke żeby kupiś siłowniki (jednorazowa wpłata około 50 zł) prawie pół roku namawiania i nic.
Kompletnie tego nie rozumiem. Narzekają że łażą po osiedlu jakieś lumpy i grzebia w koszach na śmieci, że są włamania do samochodów i mieszkań, ale żeby raz zapłącić 50 zeta to nie. Nie rozumiem takiego zachowania. Poddaliśmy się.. po kompletnie bezowocnej walce.
Zresztą ze wszystkim tak u nas jest... jedynie w obrębie klatki jesteśmy się w stanie dogadać... w skali osiedla jest to niemożliwe...
Bo to całkiem normalne wśród obcych ludzi. U nas takie sprawy załatwiamy na zebraniach wspólnoty, przez odpowiednie uchwały. Wygląda to tak że spotyka się kilka osób (z 31 rodzin) z naszym administratorem, podejmujemy interesujące uchwały, głosują nad nią zebrani a potem resztę głosów jest zbierana w trybie indywidualnym przez panią administrator. W ten sposób najwięksi 'maruderzy' muszą się podporządkować woli większości.
Odnośnie kwestii fotoradaru, to jest to tylko wstępny pomysł, inne utrudnienia dla krakowskich "schumacherów" są mile widziane. Choć do niedawna na żywieckiej były "blokady" w postaci olbrzymich dziur w jezdni- niestety drogowcy zaradzili już temu sypiąc dużo piasku i lejąc kilka kropel asfaltu. :mrgreen:
Kamil ile osób wypełniło aknietę, bo zastanawiam się czy zbadać, co w trawie piszczy?
Wakację się kończą, może coś się zmieniło w ankietach?
Nie mam niestety czasu, ale może udałby się pochodzić wśród mieszkańców i zrobić sondaż.
A co forumowicze sądzą o adaptacji parkingu na plac zabaw przez "Cesarskie" dzieciaki?
Kwestią czasu pozostają wycieczki do lasu.
I odsyłam do ciekawego linka http://miasta.gazeta.pl/k...98,4450832.html
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum