FAQ   •  Szukaj   •  Grupy   •  Statystyki   •  Rejestracja   •  Zaloguj   •  Twój Profil   •  Album

zapamietaj mnie

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamil
2007-07-13, 16:14
Internet na Cesarza
Autor Wiadomość
phiberius  Płeć  

Wysłany: 2006-12-21, 13:30   Internet na Cesarza

Witam!

Jestem nowym uzytkownikiem w tym Portalu i nowym mieszkancem osiedla domkow jednorodzinnych na Pol.Zyw.
Czekam juz 3 miesiace na internet od TPsy ale cos im sie nadal nie spieszy mnie podlaczyc mimo ze zamowilem naj wieksze lacze jakie oferuja lub naj szybsze mozliwe.
W tym zwiasku szukam rozsadnej alterantywy kablowej lub radiowiej od 1MB/s lub wiecej ze stalym adresem IP.
Jak by ktos cos wiedzial na ten temat prosze kontakt na gg lub mailem trynka@gmx.net bo juz pomalu mnie krew zalewa laczyc sie modemem...
Dzieki i pozdr. serdecznie
Mariusz

kamil  Płeć  

Wysłany: 2006-12-21, 18:03   

phiberius napisał/a:
Witam!

Cześć!

Generalnie jest trochę słabo u nas z dobrym łączem. W temacie neo- znajomy z bloku (29 na B. Cesarza) miał umowę z neostradą ale nie udało się zestawić połączenia DSL i musiał rozwiązać umowę. Podobno coś z gniazdkami, co wg mnie jest ściemą. Podejrzewam że problem leży po stronie centrali która nas obsługuje. Ja czekam na rozdzielenie neo od telefonu (15 stycznia) i będę zamawiał, może z lepszym skutkiem. Co do lokalnych operatorów mamy GHnet który ostatnimi czasy daje przysłowiowej d**y kilka razy w tygodniu. Nie ma mowy o uzyskaniu przepływności za które się płaci. Jak na początku sprawiali wrażenie poważnego providera to teraz bardzo stracili w moich oczach. Zresztą to samo zauważają moi sąsiedzi.
Alternatywą może być BorekNet (jest gdzieś na forum ich post...). Z tym że nie mieli w ofercie łącza >256kB, czyli malutkie... Ale to pewnie kwestia dogadania się.

Powodzenia ! :wink:

Zaproszone osoby: 1   

phiberius  Płeć  

Wysłany: 2006-12-28, 00:16   

Dzieki wielkie za przeglad providerow.
Probowalem sie kontaktowac z BorekNet ale chyba dopiero po nowym roku sie zglosza bo narazie tam nikogo nie mozna zastac kto by
sie zajal podlaczeniem. Pozdrawiam sasiada.
Mariusz

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-01-08, 09:15   

phiberius, wymyśliłeś coś? szukam łącza 2MB :neutral:

small79  Płeć  

Wysłany: 2007-01-10, 23:49   

Witam

Jetsem nowym mieskznaicem na B.Cesarza, tez mialem problem z podloczeniem sie do netu. Teraz mam nostrade 1mb/s trwalo to 3 tygodnie ale sie udalo i w miare jestem zadowolony. Co do Borek net nie powazna firma, chcialem z nimi zalatwic lacze i na poczatku sie zgodizli a pozniej moje ponaglajace telefony zlewali albo odzylali do koloegi. natomiast Ghnet powiedzial uczciwie ze nie interesuja ich takie male bloki

kamil  Płeć  

Wysłany: 2007-01-13, 13:12   

small79, witam w portalu no i oczywiście na Polanie Żywieckiej :neutral:

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje