Jestem nowym uzytkownikiem w tym Portalu i nowym mieszkancem osiedla domkow jednorodzinnych na Pol.Zyw.
Czekam juz 3 miesiace na internet od TPsy ale cos im sie nadal nie spieszy mnie podlaczyc mimo ze zamowilem naj wieksze lacze jakie oferuja lub naj szybsze mozliwe.
W tym zwiasku szukam rozsadnej alterantywy kablowej lub radiowiej od 1MB/s lub wiecej ze stalym adresem IP.
Jak by ktos cos wiedzial na ten temat prosze kontakt na gg lub mailem trynka@gmx.net bo juz pomalu mnie krew zalewa laczyc sie modemem...
Dzieki i pozdr. serdecznie
Mariusz
Generalnie jest trochę słabo u nas z dobrym łączem. W temacie neo- znajomy z bloku (29 na B. Cesarza) miał umowę z neostradą ale nie udało się zestawić połączenia DSL i musiał rozwiązać umowę. Podobno coś z gniazdkami, co wg mnie jest ściemą. Podejrzewam że problem leży po stronie centrali która nas obsługuje. Ja czekam na rozdzielenie neo od telefonu (15 stycznia) i będę zamawiał, może z lepszym skutkiem. Co do lokalnych operatorów mamy GHnet który ostatnimi czasy daje przysłowiowej d**y kilka razy w tygodniu. Nie ma mowy o uzyskaniu przepływności za które się płaci. Jak na początku sprawiali wrażenie poważnego providera to teraz bardzo stracili w moich oczach. Zresztą to samo zauważają moi sąsiedzi.
Alternatywą może być BorekNet (jest gdzieś na forum ich post...). Z tym że nie mieli w ofercie łącza >256kB, czyli malutkie... Ale to pewnie kwestia dogadania się.
Dzieki wielkie za przeglad providerow.
Probowalem sie kontaktowac z BorekNet ale chyba dopiero po nowym roku sie zglosza bo narazie tam nikogo nie mozna zastac kto by
sie zajal podlaczeniem. Pozdrawiam sasiada.
Mariusz
Jetsem nowym mieskznaicem na B.Cesarza, tez mialem problem z podloczeniem sie do netu. Teraz mam nostrade 1mb/s trwalo to 3 tygodnie ale sie udalo i w miare jestem zadowolony. Co do Borek net nie powazna firma, chcialem z nimi zalatwic lacze i na poczatku sie zgodizli a pozniej moje ponaglajace telefony zlewali albo odzylali do koloegi. natomiast Ghnet powiedzial uczciwie ze nie interesuja ich takie male bloki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum