FAQ   •  Szukaj   •  Grupy   •  Statystyki   •  Rejestracja   •  Zaloguj   •  Twój Profil   •  Album

zapamietaj mnie

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciężarówki na Obozowej
Autor Wiadomość
MarcinN  Płeć  

Wysłany: 2007-09-04, 09:51   Ciężarówki na Obozowej

Ta sprawa ciągnie się od momentu wybudowania pierwszych bloków przy obozowej. Czyli od 2000r. Płyty (położone bez zezwolenia - czyli nielegalnie) leżą zbyt blisko domów (wymagane min. 6 metrów). Były okresy że jeździło tamtendy 400 ciężarówek dziennie, o każdej porze doby wzniecając tony kurzu i drganiami rozwalając konstrukcję domów.

:arrow: Co wiadomo w tej sprawie?
:arrow: Czy ktoś podejmował jakieś działania? (listy, pisma)
:arrow: Czy istnieje niebezpieczeństwo stworzenia tutaj drogi przelotowej Kapelanka-Zakopianka?

[ Dodano: 2007-09-04, 09:56 ]
Kiedyś poszedłem do p. Sobola - właściciela firmy która budowała bloki przy Obozowej prosząc o to żeby ciężarówki nie jeździły od godziny 6 rano. Reakcją był śmiech i stwierdzenie że z takimi prośbami mogę iść "do domu opieki społecznej" i że będzie jeździł. Na stwierdzenie że droga budowalna nie mam prawa bytu tutaj, że cały teren ma znaki dopuszczalności pojazdów do 2,5t i że ciężarówki jeżdżą bez pozwoleń na wjazd do takich terenów powiedział że mogą mu naskoczyć. Straż Miejska na interwencje nie zareagowała ani raz.
Taka sama była reakcja innych kolejnych firm.

eko_0063a.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 20,09 KB

_ _ 

Genealogia: http://www.genealogia.okiem.pl
Fotografia: http://www.fotografia.okiem.pl

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje