Ta sprawa ciągnie się od momentu wybudowania pierwszych bloków przy obozowej. Czyli od 2000r. Płyty (położone bez zezwolenia - czyli nielegalnie) leżą zbyt blisko domów (wymagane min. 6 metrów). Były okresy że jeździło tamtendy 400 ciężarówek dziennie, o każdej porze doby wzniecając tony kurzu i drganiami rozwalając konstrukcję domów.
Co wiadomo w tej sprawie?
Czy ktoś podejmował jakieś działania? (listy, pisma)
Czy istnieje niebezpieczeństwo stworzenia tutaj drogi przelotowej Kapelanka-Zakopianka?
[ Dodano: 2007-09-04, 09:56 ]
Kiedyś poszedłem do p. Sobola - właściciela firmy która budowała bloki przy Obozowej prosząc o to żeby ciężarówki nie jeździły od godziny 6 rano. Reakcją był śmiech i stwierdzenie że z takimi prośbami mogę iść "do domu opieki społecznej" i że będzie jeździł. Na stwierdzenie że droga budowalna nie mam prawa bytu tutaj, że cały teren ma znaki dopuszczalności pojazdów do 2,5t i że ciężarówki jeżdżą bez pozwoleń na wjazd do takich terenów powiedział że mogą mu naskoczyć. Straż Miejska na interwencje nie zareagowała ani raz.
Taka sama była reakcja innych kolejnych firm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum